Ensimmäinen viikko (tapetinpoisto, tapetointi, maalaus)

Noniin, selvisin ensimmäisestä kouluviikosta! *taputus olalle*

Suoritan oppilasvaihtoani maalarikoulussa Aabenraassa. 
Tässä linkki koulun ja alan nettisivuille: https://www.eucsyd.dk/erhvervsuddannelser/alle/bygningsmaler/


MAANANTAI - TAPETIN POISTO
Koulun esittelyn jälkeen aloitin projektini. Lähdin työstämään neljää seinän pätkää, yhdessä niistä on "ovi", kuten kuvassa näkyy. Aloitin työn vanhojen tapettien poistolla, joita oli jokaisella seinällä.


Tapetin ensimmäisen kerroksen poistin näillä työkaluilla: 
                                                                     

Ensimmäisen kerroksen sai helposti "työnnettyä" pois.



Tapetin toisen kerroksen, joka on liisterillä kiinni seinässä, poistin kostuttamalla pinnan, jonka jälkeen tapettikerroksen sai työnnettyä pois lastalla.




Kun seinä oli kuivunut, hioin sen hiomapaperilla. Käytin hiontaan karheutta P80. Muistin myös suojalasit ja hengityssuojaimen!



Tämän jälkeen poistin pölyt seinästä ja aloitin seinän ylitasoitusta, joka jatkui seuraavana päivänä.

TIISTAI - SEINIEN YLITASOITUS

Seinien ylitasoitus - vanha viholliseni. Vietin vuoden pintakäsittelyalalla ennen sisustusartesaanin opintojani, enkä silti oppinut ylitasoittamaan seinää kunnolla. Onnekseni seinät kaipasivat vain ohutta kerrosta, ja onnistuin tasoituksessa yllättävän hyvin. *taputus toiselle olalle* 




Tasoitteen kuivuessa jatkoin eilistä tiedonhaku tehtävää. Käänsin tanskankielistä tekstiä suomeksi, ja etsin inspiraatiokuvia. Kun tasoite oli kuivunut, hioin seinät ja listat hiomapaperilla (karkeus P120).





KESKIVIIKKO - TAPETOINTI

Aamulla hioin "oven" hiomakoneella ja poistin hiontapölyt "ovesta" ja seinistä pölyharjalla.



Tämän jälkeen alkoi tapetointi! En ollut tapetoinut vuosiin, joten jännitykseni oli suurta (ja pelkoni suurempaa). Onneksi sain harjoitella tapetointia toiseen seinään ennen kuin lähdin sotkemaan omia projektiseiniäni.  Liisteri sekoitettiin itse jauheesta ja vedestä. 



Seinän korkeus mitattiin, ja oikean pituinen suikale leikattiin tapetointipöydällä.


Kokeilin kahta erilaista pohjatapettia, molemmissa oli muutaman minuutin vettymisaika (liisteri levitetään tapettisuikaleeseen, suikale taitellaan ja annetaan vettyä).


Vettymisajan jälkeen tapettisuikale nostettiin seinälle. Tapetin asentamisessa oli apuna tapettiharja (silitellään ilmakuplat yms. pois), teräslasta ja katkoteräveitsi (ylimääräisten osien leikkaamiseen). Pyyhin listat välittömästi puhtaaksi liisteristä märällä sienellä.

TORSTAI - TAPETOINTIA JA PIIRTÄMISTÄ

Tapetoin "ovea" ympäröivän seinän sahanpurutapetilla (röpelöinen pinta). Alla kuva lopputuloksesta.


Etsin netistä kuvaa mosaiikkimaalaustehtävään. Kun kuva löytyi, se tulostettiin, ja aloin tekemään siitä suurennosta.


Lounastauon jälkeen kokeilin jonkin sortin lasikuitutapettia. Tämän tapetin ei tarvinnut vettyä, joten liisteri (tällä kertaa valmisliisteri) levitettiin suoraan seinään telalla ja siveltimellä, jonka jälkeen tapetti nostettiin seinälle rullasta. Muutoin asennus oli melko samanlainen kuin aiemmin. 




PERJANTAI - VIHDOINKIN

Perjantaina koulua oli vain neljä tuntia. Jatkoin kuvasuurennostani peurasta, ja maalasin kaksi tapetoitua seinää valkoiseksi. Rajoitukset maalasin siveltimellä ja suuremmat pinnat telalla. Sekoitin maalin hyvin ennen työn aloittamista.



               JA MITÄ VIELÄ?

Kävin torstaina museossa Aabenraassa, ja sain samalla pikakatsauksen kaupungin keskustaan. Siellä näin samankaltaisia hellyyttäviä rakennuksia kuin Sønderborgissa.



Asuinpaikkani, asuntola, sijaitsee Sønderborgissa, todella kauniissa kaupungissa joen rannalla. Olen viihtynyt täällä todella hyvin.



Maanantaina palaan takaisin sorvin ääreen, mutta nyt aion nauttia viikonlopusta. 🙂

Uutta tarinaa sitten ensi viikolla!

-Roosa-

Kommentit

Suositut tekstit